onsdag 28 maj 2008

Flytt

I söndags var tanken att vi skulle hyra en stor släpvagn och köra ett last till Skåne. Men så blev det inte. För det var fel på kontakten på bilen. Så en blinkersen fungerade inte. Då var det rätt så kaotiskt hemma efter som vi packat mycket av bohaget i lådor, som nu bara fick stå och vänta på nästa chans. Så har såg det ut:

Bilen som vi lånat fick åka på lagning och på tisdag blev det dags för ett nytt försök. Cecilia som varit så snäll och lånat ut bilen hjälpte också till med att bära.


Flyttlådorna var mycket tungt packade, men efter en hel del slit hade vi fått in dem i kärran.



Dessvärre blev släpvagnen framtung, men den gick bra att köra ändå. Fast vist märktes det att det var tungt i uppförsbackar och när man skulle bromsa eller accelerera. Slutligen efter 3 timmar och en kvar var jag i Skåne.


Efter att ha tagit igen mig en natt. Packade vi ur grejerna och sedan bar det av hem till Göteborg igen. Och första steget av vår flytt var avklarat.

6 kommentarer:

Tingeling sa...

Bra jobbat det är jobbigt att flytta
Skönt att det gick bra att åka till Skåne kram Moster Å

Magnus sa...

Japp, nu ska vi bara sälja lägenheten och köra ett last till. Sedan är vi Skåningar på riktigt!

Cecilia sa...

Ja det är bara att gratulera till att ni snart är skåningar! Det är ett fint släkte det! Vi kan hjälpa till med att slipa på skånskan, även om det nog kan bli svårt i Magnus fall :-)

Kram Cecilia och Sofie

Magnus sa...

Jag tror jag saknar helt fallenhet för att lära mig Skånska. Även med sådana inspirerande och dugliga lärare som Cecilia och Sofi. Men jag kanske ska göra ett nytt försök när jag har flyttat :-)

Cecilia sa...

Ni kan börja öva hemma hos mig när Sverige spelar sina EM-matcher, det börjar ju nästa vecka. Sofie och jag kommer att jubla och svära på skånska då - det blir alltid lite extra mycket dialekt när det handlar om sport - så det är ett bra tillfälle. "Ingen kickar fiotboll sum hän Zlääätan jaug sajor Zlääätan"....

Magnus sa...

Det låter kul. Kanske nästa lördag den 14 juni när Sverige möter Spanien? Men jag är inte så intresserad av fotbollen, det är helt klart det skånska språket som drar.